Szennyvízberuházás

Felhívás a csatornaépítési munkálatok érintett utcái számára:
A dokumentum letölthető ide kattintva!

Lajoskomárom-Dég KEOP-7.1.2.0 csatornaberuházás előkészítő fázis

Kedvezményezett: Lajoskomárom-Dég szennyvízcsatorna-hálózat és Szennyvíztisztító Beruházó Önkormányzati Társulás

A projekt az Európai Unió támogatásával
és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

LAJOSKOMÁROM-DÉG BERUHÁZÓ VÍZIKÖZMŰ TÁRSULAT
8136 Lajoskomárom, Komáromi u. 4. Tel: 06-30- 4255836; Fax: 25/240-376
Email: lajoskom@hu.inter.net, lajoskom@invitel.hu

ÜGYFÉLFOGADÁS:
Dég: Hétfő-csütörtök: 8-15:30 óráig
Lajoskomárom: Kedd-Szerda-Péntek: 8-16 óráig

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
ÚMFT infovonal: 06 40 638 638
E-mail: nfu@meh.hu
Web: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Fejlesztési Igazgatóság

1134 Budapest, Váci út 45. Átrium Park, “D” porta
Levélcím: 1399 Budapest, Pf.: 677
Telefon: +36-1-238-6666
Fax: +36-1-238-6667
E-mail: fi_titkarsag@kvvmfi.hu
Web: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium FI

Projektleírás

A Fejér-megyei Lajoskomárom és Dég Község Önkormányzata 2008-ban sikeres pályázatot nyújtott be szennyvíz-csatornahálózat és szennyvíztisztító kiépítésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. A KEOP 1.2.0 támogatási rendszer kétfordulós pályázata keretében 2009. szeptember 30-ára elkészültek az előkészítő munkálatok, majd a két Önkormányzat Társulása beadta a több mint kétezer oldalas dokumentációt a második fordulóra.

Az első fordulóban a projekt előkészítése és részletes kidolgozása zajlott az Önkormányzat szakemberei, a hálózatot és szennyvíztisztítót tervező székesfehérvári VIZITERV Alba Kft. mérnökei és a projekt management közös munkájával. A KEOP 1.2.0 programon belül az elsők között, a régióban pedig elsőként zárta le az első fordulót a két község. A benyújtott pályázati anyag alapján, optimistán az várható, hogy az elbírálás gyorsan lezajlik, és 2010 tavaszán megkezdődhetnek a 2,7 milliárd forintba kerülő munkálatok. A szennyvíz- csatornahálózat próbaüzem utáni működtetésének megindulása 2012. január 01-én kezdődhet meg.

A csatornarendszer és a szennyvíztisztító mindenben megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, a távozó, megtisztított víz a környezetet a legkisebb mértékben sem szennyezi, szemben a településeken jelenleg alkalmazott technológiával.

A beruházás nélkül a települések lemaradnak a befektetőkért folyó versenyben, ezért feltétlenül ki kell használni az Európai Unió által biztosított lehetőségeket. A Környezet és Energia Operatív Program támogatásával megvalósuló fejlesztés megalapozza azokat a terveket, amelyek segítségével Lajoskomárom és Dég felkerülhet az országos turisztikai célpontok térképére. Ezáltal számos új munkahely is teremthető, amely segíti a településeken élők mindennapi biztonságát. A program megvalósulásával olyan jelentős fejlesztések előtt nyílhat meg az út, mint Lajoskomáromban az évtizedek óta bezárt termálfürdő fejlesztése, illetve Dégen a Festetics kastély hasznosítása.

Lajoskomárom 2009. november 24.